MISIUNEA EXTERNĂ

MISIUNE ÎN INDIA – Noiembrie 2016

Biserica este atât locală cât și globală, de aceea orice biserică trebuie să fie preocupată nu doar de contextul ei imediat (orașul, județul și țara, Fapte 1:8b) ci și de contextul ei mai larg (țările învecinate și întreaga lume Fapte 1:8c).

În acest sens, vrem și noi să ne aducem contribuția la împlinirea Marii Trimiteri (Matei 28:18-20), prin echiparea și trimiterea de misionari, pe termen scurt sau lung, pe câmpul de misiune din afara țării noastre.

 

De aceea suntem bucuroși să vă anunțăm că anul acesta vom fi implicați într-un proiect de misiune în INDIA, în parteneriat cu Societatea Misionară Real Ministries. În cadrul acestui proiect, în luna noiembrie vom organiza și o călătorie misionară.

Puteți să vă implicați în următoarele moduri:

  1. Rugăciune și post
  2. Financiar (scrieți-ne la adresa: eugen_tamas@yahoo.com)
  3. Să veniți împreună cu noi (vezi mai jos)

ACHIZIȚIONAREA UNUI TEREN PENTRU BISERICĂ ȘI CENTRU DE MISIUNE ȘI UCENICIE

Scopul nostru principal în misiune este să ajutăm, în cel mai eficient mod și pe termen lung, lucrarea deja existentă din acel loc. În acest sens, anul acesta dorim să achiziționăm un teren unde va urma să se construiască un centru multifuncțional care va cuprinde un loc pentru adunarea bisericii, un centru de ucenicie și de instruirea liderilor și alte facilități de acest gen. Ne dorim din toată inima ca să ajutăm lucrarea de-acolo să cumpere acest teren pentru că aceasta ar fi o binecuvântare pe termen lung.

EFORTURI EVANGHELISTICE

Proiectele noastre misionare au fost și vor fi întotdeauna focalizate în jurul Marii Trimiteri (Mt. 28:18-20). Aceasta înseamnă să fim ascultători de porunca Domnului Isus: “Mergeți …. și faceți ucenici din toate neamurile.” Aceasta presupune evanghelizare solidă și biblică, adică proclamarea întregii Evanghelii.

Anul acesta, ca și parte din echipă, înainte de-a merge te vom instrui cum să prezinți Evanghelia într-un mod eficient și cum să chemi oamenii la credința în Isus Hristos iar apoi vei putea să implementezi aceste cunoștințe pe teren, adică în India. Oportunitățile de evanghelizare vor include (și nu se vor limita la acestea) predicarea în aer liber, în casele oamenilor, predicarea publică din cadrul proiectelor sociale (vezi mai jos) și predicarea pe stradă.

CLINICĂ MEDICALĂ

Prăpastia dintre cei bogați și cei săraci din India este un lucru greu de înțeles pentru cei din Vest. Datorită reclamei bune despre economia în creștere a Indiei ne putem înșela crezând că sărăcia este pe cale de dispariție. Adevărul însă este că condițiile multora sunt inimaginabile. De aceea, ne dorim să ducem o echipă de doctori și de asistente medicale pentru a trata cât mai mulți oameni posibil. Dacă ai pregătire în acest domeniu, te invităm să te alături efortului nostru.

FILTRE PENTRU APĂ CURATĂ

India este o țară încă subdezvoltată iar accesul la apă curată încă este o nevoie importantă. De fapt, în anumite zone rurale oamenii se îmbolnăvesc grav iar alții mor datorită apei infectate. Pentru a ajuta la diminuarea acestei probleme și pentru a demonstra dragostea lui Hristos, vom distribui în mod strategic filtre de apă de cea mai înaltă calitate.

INSTRUIREA DE SLUJITOR

Suntem pasionați în a instrui și echipa creștinii pentru a putea trăi vieți cât mai roditoare pentru Hristos. Cu acest scop vom avea întâlniri speciale de înstruire a liderilor care lucrează în domenii ca și școala duminicală, lucrarea cu tinerii și pastorii bisericilor.

PROIECTE SOCIALE

Pentru a maximiza eficiența misiunii în India, considerăm că este crucială combinarea proclamării publice a Evangheliei cu demonstrarea, la fel de publică, a implicațiilor ei sociale. Actele de caritate tangibile pentru o anumită comunitate de oameni este una din cele mai bune moduri de-a demonstra dragostea lui Hristos celor cărora le predici Evanghelia Lui. În cadrul acestei călătorii vei avea șansa să te implici în nenumărate oportunități sociale, care să bincuvânteze realmente oamenii din acel loc.

DETALII…

  • Perioada: 3-16 noiembrie 2016 (ușoare modificări posibile)
  • Costul: aprox. 1800$
  • Termen limită pentru aplicare: 1 august 2016
  • Documente necesare: Pașaport, viză, certificate de vaccinare (nu sunt incluse în costurile inițiale)
    Instruirea: Instruirea este obligatorie. Întâlnirile de instruire vor avea loc în luna septembrie în Oradea. Dacă veniți de la distanță, oferim cazare gratuită.
  • Alte cerințe: Vino cu inima de a sluji!